Maikesw-2

Maike over kunst

Zowel voor mijn werk als voor mijn persoonlijkheid is ‘stille wateren diepe gronden’ een alles omvattende beschrijving. Momenteel ben ik in mijn werk voornamelijk bezig met het verbeelden van de spiegeling van de natuur en de reflectie van licht. Wat ik hierin minstens zo belangrijk vind is de onderliggende laag die daarin schuilt. Het voelbaar maken van een emotie, die schuilt in hetgeen dat niet direct zichtbaar is. Dat is waar kunst over gaat, dat is waar ik naar zoek. Het is een onuitputtelijke bron van inspiratie, waar in mijn ogen iedere essentie in te vinden is. Hierin ligt hetgeen dat kunst aan mijn persoonlijkheid verbindt. Want ook de essentie daarvan ligt niet in de eerste blik. Hoe leuk ik het ook vind om iemand in hun eerste blik te verrassen.

Door middel van kunst kan ik een eigen en nieuwe wereld creëren. Kunst kan een nieuw bewustzijn bij jou teweeg brengen, het kan invloed uitoefenen op een innerlijk zoals niets of niemand dat kan. Simpelweg door vormen, kleur en licht. Om deze reden onderscheidt kunst zich voor mij van iedere bijzaak die het leven rijk is.

Art statement

De natuur is een geheel van constante verandering, het heeft een onuitputtelijke verscheidenheid van vormen, kleuren en licht. Elke dag kun je hetzelfde opnieuw ontdekken. Het schilderen van landschappen geeft mij een bepaalde vrijheid, ik kan door het schilderen een eigen wereld scheppen.
Het bijzondere van de natuur is enerzijds de ongelooflijke vernietigende kracht die het uit kan stralen, de gewetenloosheid, de duisternis en aan de andere kant de stilte en de warmte van licht. Met andere woorden de balans tussen het sublieme en schoonheid.

Wat ik hoop is dat de je in het werk gezogen wordt om vervolgens te kunnen verzinken in je gedachten. Voel je vrij om het middelpunt van mijn werk te zijn.

Sfeerbeeld